Huur een Santos Tandem 28 juli

Wil je Santos tandem proberen of huren?

Bij ons kan dat!

Santos Double Travel met Rohloff.

Huurprijs € 35 per dag.

Weekend (zaterdagochtend ophalen en dinsdag terugbrengen). € 89

 

StichtingTegenZinloosGeweld 20 juli

Campagnolo Pro Shop 26 april

 

Xycletracx is Campagnolo Proshop

 

Professionaliteit, betrouwbaarheid, competentie, en advies: dit is wat je zult vinden wanneer u een CAMPAGNOLO PRO-SHOP bezoekt.

 

Wat zijn de Campagnolo Pro-Shops?
De Worldwide Pro-Shop Project is ontwikkeld om klanten te voorzien van consequent efficiënte service die altijd in de pas met de evolutie van de Campagnolo bereik als het groeit in de prestaties en technologie.

 

In dit perspectief, de menselijke bijdragen en ervaring zijn van essentieel belang om te zorgen voor een effectieve en uiterst professionele service aan klanten. Dit is de reden waarom de Pro-Shop personeel voortdurend worden bijgewerkt en in nauw contact met Campagnolo via opleidingen, technische updates, communicatie en informatie over de nieuwe producten en hun goed onderhoud.

De geselecteerde retailers, direct te herkennen aan de speciale raamsticker met een jaarlijkse stempel met de huidige geldigheid, vertegenwoordigen Campagnolo professionaliteit op lokaal niveau en geniet van een voorkeursbehandeling voor de afhandeling van aangiften onder garantie en voor het verwerven van reserveonderdelen.

Santos Travelmaster 3+ 19 oktober

De Travelmaster 3+ neem je mee op vakantie, de wereld over, op avontuur. Je belandt op prachtige onverharde paden in Frankrijk, rijdt tussen de rotsen in Noorwegen of pusht je fiets over de glooiende hobbels van een zandweg in Zuid-Amerika. Dagen vol voldoening, met een immens gevoel van vrijheid.

De mogelijkheden uitbreiden, dat was het doel. We evolueerden onze Travelmaster tot een veelzijdige alleskunner en noemden hem de Travelmaster 3+. Sterk en stabiel zoals je van onze Travelmasters gewend bent, comfortabeler dan ooit.
Hij geeft je grip op ruige ondergronden, rolt soepel over elk obstakel en is sterk, sterk als een huis (maar dan op vakantie). Zijn 27,5 inch wielen met brede velgen maken dat je je zeker voelt op onverhard en veilig rolt tijdens een afdaling op gravel.

Bij thuiskomst verruilt het avontuur zich voor een ritje woon-werk, naar de supermarkt of door de stad. De travelmaster 3+ vormt zich moeiteloos om tot snelle forenzenfiets en onderhoudsarme boodschappen-buddy. Je hoeft niet meer te kiezen, de Travelmaster 3+ heeft alles in één.
 
Santos PLUS concept

 

Twee wielmaten


Twee wielmaten in één fiets, zonder concessies. Van dedicated vakantiefiets tot snel woon-werk exemplaar.

Maximale sterkte en comfort op reisnimaal functioneel gewicht en veel snelheid bij thuiskomst. Dat maakt de Travelmaster 3+ een wéreldfiets, ook voor thuis.

Met het Santos PLUS concept kun je gemakkelijk je wielen wisselen. Rij het hele jaar op snelle wielen naar je werk en huur voor je vakantie een set comfortabele, sterke XL vakantiewielen. De dealer bouwt je fiets om en Santos zorgt dat je huurwielen in topconditie zijn. Zo kun je zorgeloos op reis.

 

 

 

Luchtvaart technologie voor je fiets 13 oktober

Er is voor een fietser maar weinig terrein onbegaanbaar en uithoudingsvermogen is daarbij essentieel, voor zowel de berijder als voor zijn uitrusting. Een sterke langdurige watervaste smering is allesbeslissend voor zowel veiligheid als perfomance, of het nu een beproeving is in de bergen of een persoonlijk record op de weg.
Nat, droog of in het vuil, veeleisende rijders rekenen erop dat een product reinigt, beschermt en smeert onder alle omstandigheden; Boeshield T-9 doet het.

T-9 verdrijft vuil en oude smering uit de ketting, scheidt vocht van metaal en dringt extreem diep door in bewegende delen (rollers etc) van de ketting. Doordat T-9 zo extreem diep binnendringt, komt ook de paraffine formule diep in deze delen waardoor al het metaal in zijn geheel voorzien wordt van een dunne coating. T-9 droogt op tot een transparante waxfilm die beter presteert en tot wel 300 km meegaat. Doordat de waxfilm niet plakt zal deze geen zand, vuil of modder aantrekken.

Gebruik T-9 op bijvoorbeeld:

  • Fietsketting
  • Derailleurs
  • Buitenkabels
  • Remkabels
  • Crankstel
  • E-bike electronica en connectoren
  • Schroefkoppen
  • Zadelpen
  • Spaaknippels
  • Binnenzijde frame

Dringt dieper door.
T-9 blijft lang genoeg vloeibaar om zelfs tot in metaalspleten of samengestelde bewegende onderdelen door te dringen. Daar laat scheidt het vocht van metaal en laat het een beschermende waxfilm achter die smeert en beschermt, dit alles zonder de onderdelen uit elkaar te hoeven halen.

Volledig waterbestendig. T-9 droogt op tot een heldere, waxachtige filmlaag die er in de modder of regen niet afspoelt. Zand en vuil spoel je eraf, maar T-9 niet.

Langdurige bescherming. T-9 aanbrengen op een willekeurig metalen oppervlak of onderdeel en laten drogen. Indien gewenst het residu wegvegen met een doek. Deze simpele handeling biedt een dunne, langdurige watervaste bescherming. Maand na maand en kilometer na kilometer.


Gebruiksaanwijzing:

Aanbrengen en minimaal 2 uur (bij voorkeur een nachtje) laten intrekken om volledige penetratie te garanderen. Daarna de ketting afvegen met een doek.
Voor een dikke beschermlaag, zoals voor de binnenzijde van het frame, T-9 aanbrengen en niet afvegen.

 

 

Orbea 11 oktober

 Dit Baskische bedrijf begon met geweren, maar stapte over op fietsen. Het heeft een vaste plaats in het profpeloton en leverde fietsen aan tal van Spaanse renners, van de Tour-winnaar van 1988 Pedro Delgado tot de olympisch kampioen van 2008 Samuel Sánchez.


Het Baskische wielrennen roept associaties op met de feloranje outfits van Euskatel, enthousiaste massa’s lange steile verregende bergwegen, superfitte klimmers (die vaak kronkelend op de grond liggen na een val) en de coöperatieve fietsfabrikant die er zo vaak het middelpunt van is: Orbea.

Orbea neemt een speciale plek in de wielergeschiedenis in. Denk aan Pedro Delgado, die in 1985 in de voorlaatste etappe van de Vuelta demarreerde, zes minuten achterstand op leider Robert Millar goedmaakte en de ronde won, aan Samuel Sánchez, die in 2008 de olympische wegtitel won in een kopgroep van zes, of aan een van de andere verhalen van weg en baan, uit het mountainbiken en uit de triatlon.

 

Het verhaal begon in 1847, toen de broers Juan Manuel, Casimiro, Mateo en Petra Orbea Murua in Éibar in Spaans Baskenland Orbea Hermanos y Compania oprichtten. Ze maakten geweren en jachtuitrustingen, en hun zaak had snel succes. Het bedrijf omarmde nieuwe technieken en in 1890 werd een waterkrachtcentrale gebouwd, voor eigen gebruik en voor de verkoop van elektriciteit. Het bedrijf werd inmiddels gerund door Jacinto, Valentín en Juan, zonen van de oprichters, die de naam wijzigden in Orbea y Compania.


De zaken gingen uitstekend, totdat familievetes ontaardden in een knallende ruzie en het bedrijf in 1926 werd opgesplitst. Het ene deel bleef jachtpatronen maken; het andere deel hield de naam Orbea y Compania en begon met het maken van fietsen. Dit was zakelijk gezien een goede beslissing, in een wielergekke streek, en het bedrijf had succes. Vier jaar later ging het bedrijf profs ondersteunen en tussen 1932 en 1936 sponsorde Orbea het eerste van vele wielerteams. Vanaf de jaren veertig tot de jaren zeventig bleef het teams sponsoren.

 

Zoals veel fietsfabrikanten ontwikkelde Orbea in de jaren vijftig een gemotoriseerde fiets. Dit leidde tot problemen, net als bij veel andere Europese fietsfabrikanten die hetzelfde deden. Het bedrijf had failliet kunnen gaan, maar werd in plaats daarvan in de jaren zestig een coöperatie in handen van de werknemers. In 1964 sloot Orbea zich aan bij de Mondragón Corporación Cooperativa, een federatie van al meer dan 250 coöperaties. Dat besluit loonde en Orbea bleef fietsen maken, zowel op profniveau voor weg, baan en mountainbiken als voor de kinder-toer en vrijetijdsmarkt. Vanaf 1998 ging Orbea de grens over en het heeft nu meer dan 70.000 werknemers in Spanje, Portugal en China. Nog steeds wordt elke fiets in elkaar gezet en afgewerkt in de fabriek in Baskenland.

 

Orbea is ook nog steeds een grote sponsor: op de weg van Euskatel-Euskadi, het officieuze Baskische nationale team, de opleidingsploeg Orbea en Andalucía Caja Granada, van de mountainbiketeams Orbea Racing Team en Luna Chix, en van de Australische triatletes Emma Moffatt en Courtney Atkinson. Daarnaast sponsort het weg- en mountainbikewedstrijden in heel Spanje. Orbea draagt graag zijn traditionele karakter en cultuur uit naar nieuwe wereldmarkten, maar het bedrijf blijft stevig verankerd in Baskenland.

 

Lezyne lanceert Year 10 GPS 10 oktober

Het Amerikaanse bedrijf Lezyne lanceert met succes 5 gloednieuwe GPS fietscomputers. Met dezelfde robuuste looks, maar compleet nieuwe mogelijkheden en innovaties komt Lezyne dit jaar met 5 nieuwe GPS fietscomputers op de markt.

Een nieuw design, turn-by-turn navigatie, Strava live segmenten en aanpasbaar beeldscherm is de nieuwe standaard voor Lezyne. Hieronder vind je een overzicht van de gehele Lezyne Year 10 GPS collectie.

Lezyne Super GPS

De Lezyne Super GPS staat met de meeste mogelijkheden en innovaties bovenaan het lijstje van Lezyne. Door het gebruik van meerdere technologieën garandeert Lezyne een precieze weergave van locatie en hoogte. De vertrouwde ANT+ en Bluetooth Smart connectie zorgen voor een goede verbinding met zowel power-meter, hartslagmeter en speed/cadans-sensors.

Wanneer de Super GPS is gekoppeld aan de Lezyne iOS/Android GPS Ally app op een smartphone beleef je de Lezyne GPS zoals deze bedoeld is. Inkomende sms berichten, e-mails en telefoontjes worden live weergegeven op de GPS. Daarnaast geeft de Lezyne GPS nu ook live Strava segmenten weer.

Product-GPS-SuperGPSY10-grid

Lezyne Micro Color GPS

De Micro Color GPS heeft dezelfde functies als de Super GPS, maar dan kleiner en inclusief kleurenscherm. De Lezyne Micro Color GPS weegt maar 29 gram en heeft een batterijduur van 14 uur.

Lezyne Micro GPS

Lezyne Micro GPS

Deze compacte Micro GPS is in grote lijnen gelijk aan de Micro Color GPS, maar dan zonder kleurenscherm. Het scherm, uitgerust met backlight, zorgt ervoor dat de gegevens op het scherm in alle weersomstandigheden goed leesbaar zijn.

Lezyne Micro GPS

ezyne Macro GPS

De Macro GPS is ontwikkeld met een groot en goed leesbaar scherm. Via Bluetooth kan er een koppeling gemaakt worden met de Lezyne Ally app voor zowel power-meter, hartslagmeter en speed/cadans-sensor. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van de live tracking, live Strava segmenten en turn-by-turn navigatie. De Lezyne Macro GPS weegt 76 gram en heeft batterijduur van 22 uur.

Lezyne Macro GPS

Lezyne Mini GPS

Net als de vorige uitvoering is de nieuwe Mini GPS klein en compact. Het goed leesbare scherm, Bluetooth koppeling en nieuwe features zoals turn-by-turn navigatie en Strava live segmenten maken deze GPS de perfecte fietscomputer voor de beginnende fietser.

Lezyne Mini GPS

Prijzen

Consumentenadviesprijs Lezyne Micro Color GPS: €159,95

Consumentenadviesprijs lezyne Super GPS: €149,95

Consumentenadviesprijs lezyne Micro GPS: €129,95

Consumentenadviesprijs Lezyne Macro GPS: €99,95

Consumentenadviesprijs Lezyne Mini GPS: €99,95

Lees hier meer over de Lezyne Year 10 GPS.

Xycletracx mountainbikerit 3 oktober

Zondag 9 oktober rijden we een mountainbikerit door het Zwolsebos.

We verzamelen vanaf 9.00 uur aan de achterkant van de winkel (t'Streekien).

Nadat we een kop thee of koffie hebben gedronken, vertrekken we om 9.30 uur richting het Zwolsebos.

Bij een grote opkomst, delen we op in kleine groepen.

We verwachten om 12.30 uur we terug te zijn bij de winkel.

Gezelligheid is het belangrijkste, dus we houden rekening met iedereen.

Het motto is: Samen uit samen thuis.


Xycletracx

Diezerplein 24
8021 CV Zwolle
tel.038 452 43 43
 
Deelname op eigen risico.
Helm is verplicht.
 
Ken je mensen die graag mee willen doen, maar geen mountainbike hebben?We hebben mountainbikes te huur voor € 19 per dag

Kijk op www.xycletracx.nl

Geef je op via Facebook 

 
Xycletracx
Diezerplein 24, Zwolle
038-4524343
www.xycletracx.nl

Orbea Terra Gravelracer 23 september

De Orbea Terra is een een gloednieuwe carbon gravelracer.

Verhuur mountainbikes 9 september

Vrienden van buiten de stad op bezoek. Lekker met collega's de hei op. Gewoon eens een MTB proberen.

 

Huur bij ons een Orbea Mountainbike inclusief helm voor € 19,- per dag, € 35,- voor een weekend en € 89,- per week. (damesmodellen aanwezig). Vijf en meer fietsen huren? Dan € 17,- per dag, € 29,- een weekend en € 79,- per week. Wij beschikken ook over een fietstrailer voor 15 fietsen, het brengen op locatie is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Nieuwe Xycletracx kleding op voorraad 6 juli

Henriet show onze nieuwe kleding met haar nieuwe Orbea Avant Ultegra Disc.

Xycletracx fietskleding nieuw 5 mei

Komend weekend wordt het 25 graden.
Ga er op uit in ons nieuwe gave wielertenue!

Santos E bike 2 december

Wij zijn Santos E-bike specialist. Er staan 4 minimaal 4 E-bikes in verschillende maten, waaronder twee Travel Lites in dames en heren variant met Pinion versnellingsbak.

Santos World Store 2 december

We zijn Santos Worldstore.

Bij ons kom je binnen in een Santos wereld van meer dan 100m2.

Wij kunnen je helpen, als je meer wil weten over Santos fietsen.

Alle modellen zijn op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santosssen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. 

Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen.

Je kunt naar hartenlust testen en vergelijken.

Santos E-bikeserie 2 december

 

Betrouwbaar en flexibel

Iedereen heeft graag de wind in de rug en dat kan!
Maar een E-bike biedt ook uitkomst als de één sneller is dan de ander. Of als je graag iedere dag naar je werk fietst. Iedereen heeft zijn eigen wensen, nu en in de toekomst. Daarom houden we het graag flexibel.

Een elektrische Santos is modulair opgebouwd. De accu zit bevestigd op het frame of in de bagagedrager en de betrouwbare GoSwiss motor in het achterwiel. Het elektrificeren van je Santos kan dus nu óf later nog!

 •    (Vakantie)fietsen met power
 •    Ideaal voor vakantie of woon-werk
 •    Betrouwbare GoSwiss motor i.c.m.
        Pinion of derailleur
 •    Modulair systeem
 •    Grote accu
 •    Onderhoudsvriendelijk                                                

Endura fietskleding nieuw bij Xycletracx 9 november

Endura fietskleding is van een hoge kwaliteit en een realistische prijs. Windstoppers, baggy's, koersbroeken en regenjacks.

Endura werd in 1992 opgericht in het Schotse Edinburgh door Jim McFarlene, een enthousiaste triatleet. Endura kenmerkt zich, zowel in het heden als in het verleden, door topkwaliteit, gebruik van het allerbeste materiaal en een perfecte afwerking van de producten.

Bij Endura heeft men snel erkend dat men alleen kan voldoen aan de hoge maatstaven en kwaliteitseisen van wielerkleding als het volledige productieproces inhouse plaatsvindt. Daarom heeft men er bij Endura al vroeg voor gekozen om de volledige productie binnen de eigen gelederen af te wikkelen. De collectie bestaat ui een complete aanbod van wielrenkleding tot urban/fietsvalantiekleding. In de in de mountainbikescene. is Endura al een oude bekende.
Endura heeft diverse product-awards gewonnen, daaronder ook de Eurobike Design Award voor wielerbekleding.

Endura wielerbekleding is eenvoudig van design maar beschikt daarentegen over enorm veel technische raffinesse. Bescherming tegen de wind, ademingsactiviteit, platte naden, veel draagcomfort en nog veel meer andere features overtuigen zowel de mountainbikers als ook de wielrenners tot het dragen van Endura. En dit alles voor een aantrekkelijke prijs.

 

 

 

 

John rijdt Felice Gimondi 22 juni

Lake Cycling sponsert de Roompot wielerploeg 19 januari

Juncker Bike Parts sponsort in samenwerking met Lake Cycling de nieuwe Nederlandse wielerploeg Team Roompot met de Lake CX402 schoenen. Deze fraaie fietsschoenen zijn speciaal voor de Nederlandse ploeg in een oranje kleur ontworpen. Christian van Asten (Lake) en Mark Sanders (sales promotor Juncker) hebben de renners voorafgaand aan de ploegpresentatie op de Zesdaagse van Rotterdam de oranje schoenen aangemeten.

 

 

 

De 18 renners van de nieuwe Pro-Continentale profploeg verschenen met zichtbare trots in het oranje-zwart gekleurde wedstrijdtenue met bijpassende oranje Lake schoenen bij de perspresentatie. De ploeg van Michael Boogerd met onder andere Johnny Hoogerland zorgde tijdens de Zesdaagse voor een hoop bekijks. Aan het einde van de dag kwamen de renners in actie op de wielerbaan en konden de bezoekers het Nederlandse team voor het eerst in de nieuwe outfit voorbij zien flitsen.

 

 

 

De Lake CX402 zijn zeer comfortabele schoenen met een hoge performance. De fietsschoenen hebben een vervormbare zool die je kunt ‘molden’ naar de wensen van de renner. Na het verwarmen in de oven, hebben Mark Sanders en Christian van Asten de schoenen aangemeten bij alle renners. In combinatie met het BOA sluitsysteem zorgt dit voor een perfecte pasvorm.

Born Sportscare 21 oktober

Geschiedenis

De basis voor BORN Sportscare B.V.  is gelegd in 1985. De eerste uitgewerkte productconcepten zorgden voor een ware revolutie op het gebied van sportverzorging en sportvoeding. Eindelijk kwam er een alternatief voor de babyvoeding in bidons! De man achter deze ontwikkelingen was Drs. Wim Jennen (1957-2005). Als kersvers afgestudeerd apotheker kon hij kennis en kunde combineren met de praktijk: hij was een meer dan verdienstelijk wielrenner (o.a. een zilveren medaille op de Universiade van Edmonton in 1983 en lid van de fameuze Amstel-ploeg) en had de kennis om producten te ontwikkelen die volledig afgestemd waren op een sportlichaam. De ontwikkeling van de producten begon in de apothekerspraktijk, gevestigd in … Born.

 • Sinds 1985 zijn meer dan 30 producten ontwikkeld
 • Sportvoeding en sportverzorging onder één merknaam
 • De producten van BORN worden (door)ontwikkeld in samenspraak met topsporters

 De hoofdvestiging van BORN bevindt zich sinds 1999 in Geleen, in sportprovincie Limburg.

 

Missie

BORN biedt een totaalconcept aan sportvoeding en sportverzorging. Onze missie: Het ontwikkelen en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige producten, die op een natuurlijke en ethisch verantwoorde manier een bijdrage leveren aan sportieve gezondheid, beleving en topprestatie voor iedereen die een gezonde of actieve levensstijl nastreeft.

Prestatie van het product en van de sporter gaan hierbij hand in hand. Resultaat: BORN zorgt voor meer sportplezier! We garanderen de beste kwaliteit van ons eindproduct. BORN hanteert voor de productie van beide productlijnen strenge kwaliteitsnormen. Alle producten worden dan ook in Nederland geproduceerd.

Bij de ontwikkeling van producten wordt naast effectiviteit ook veel belang gehecht aan het gebruiksgemak. Repen moeten makkelijk weghappen, gels makkelijk wegdrinken en sportdranken moeten goed verdragen worden door de maag en mogen niet te zoet zijn.

Belangrijk in onze filosofie is dat de sporter kan rekenen op een eerlijk en goed advies met betrekking tot het gebruik van sportvoeding en sportverzorgende producten. 

 

Facts & figures

BORN:

 • Ervaring sinds 1985.
 • Compleet assortiment sportvoeding & sportverzorging
 • Hoge kwaliteit van producten
 • Ontwikkeld in samenwerking met topsport

Weg met de ketting. 19 oktober


 

Een Santos met riemaandrijving is schoon, stil en snel. Deze onderhoudsvriendelijke aandrijving hoef je niet te smeren en loopt altijd soepel. Zo heb je meer tijd om te fietsen!

Zelf rijd ik sinds 2008 op een fiets met riem-aandrijving. Mijn eerste indruk? Het rijdt fantastisch, het is mijn lievelingsfiets geworden. Veel fietsen en weinig onderhoud, da's echt wat voor mij.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de juiste fiets kiest. Daarom hebben we fietsen met riem- én met ketting-aandrijving, en zijn we ook custombuilt. Dus kies wat het beste bij je past. Nieuwsgierig? Lees dan verder, of kom eens langs voor een proefrit en ervaar zelf hoe zo'n Santos rijdt!

 De Race Lite

Lekker fietsen, lange tochten maken, naar je werk op en neer. Daarna wegzetten en de volgende dag weer op je stille fiets springen en weg rijden...op je Santos met riem-aandrijving.

De Race Lite, de eerste racefiets met riemaandrijving. Licht (rond de 10kg), snel en praktisch (want je kunt er een dragertje en spatborden op zetten). De ideale racefiets voor elke dag, de hele week, het hele jaar!

Door de dikke Limburgse modder

Dit keer was de Bart Brentjes Classic (oktober 2009) een echte modderboel. De regen van de voorgaande dagen zorgde voor heel veel typisch Limburgse modder: erg plakkerig en vol met kleine steentjes. Kortom, ik was benieuwd hoe mijn riem het ging doen, want dit was de eerste keer in deze typische modder.

Na 10 kilometer stond reed ik langs de eerste rijder die van zijn 27 versnellingen een single-speed bike ging maken. Zijn achter-derailleur was afgebroken. Daarna nog heel veel andere gezien; gebroken kettingen, afgebroken derailleurs, veel chainsuck (je ketting blijft hangen) en vooral heel veel knarsend geluid.

Ik reed 3½ uur zonder problemen. Alles schakelde nog soepel (met dank aan Rohloff), en alles liep nog soepel (dankzij mijn riem). Na afloop even afspuiten en hij stond weer klaar om er de volgende dag mee naar m'n werk te rijden. Geen olie, geen smeren, niets. Gewoon wat water, ergste modder eraf en dan staat 'ie weer klaar. De volgende ochtend stil en soepel naar de zaak gereden, heerlijk!

bron; Santos

 

Xycletracx is opgenomen in Fietsmarkt 50 BESTE 15 juni

XYCLETRACX in Fietsmarkt 50 BESTE

 

De redactie van Fietsmarkt, een vaktijdschrift voor de fietsenvakhandel in Nederland, heeft voor de tweede keer de Fietsmarkt 50 BESTE georganiseerd. In samenwerking met ruim twintig vooraanstaande leveranciers en andere partijen uit de fietsenbranche is een lijst van vijftig beste fietsenwinkels van Nederland samengesteld, de Fietsmarkt 50 BESTE.

 

Fietsmarkt vroeg verschillende leveranciers en partijen uit de fietsbranche hun Top 10 van dealers in te zenden. Bij deze verkiezing van de 50 beste fietszaken van Nederland gaat het niet zozeer om dealers die de grootste orders plaatsen, maar vooral om ondernemers die zich op meerdere vlakken positief onderscheiden. Denk hierbij aan innovatief ondernemerschap - ludieke acties, online activiteiten, originele klantenbenadering -, goed betalingsgedrag, aandacht voor training en opleiding, maatschappelijk verantwoord ondernemen et cetera.

 

De winkels in de Fietsmarkt 50 BESTE-lijst zijn bewust op alfabetische volgorde gepubliceerd, om de fietszaken evenveel eer te gunnen. Met de onderscheiding kunnen deelnemers lokaal de publiciteit opzoeken en een positieve stimulans aan hun business geven. Behalve een eervolle vermelding in vakblad Fietsmarkt ontvangen zij tevens een oorkonde die ze in hun winkel kunnen ophangen en waarmee ze hun klanten van deze benoeming op de hoogte kunnen stellen.

 

 

Xycletracx is ook in de Fietsmarkt 50 BESTE opgenomen. In de motivatie werd het volgende over deze fietsenzaak verteld: “Goede gespecialiseerde winkel, die met speciale actiedagen klanten naar de winkel trekt en voorziet van vakkundig advies.”

Fiets via werkgever 9 oktober

Met FietsDirectPlan is het ook mogelijk een nieuwe fiets via de werkkostenregeling van de Overheid aan te schaffen.

Met de WERKKOSTENREGELING van de overheid kan uw werkgever gebruik maken van zogenoemde gerichte vrijstellingen. Eén van deze gerichte vrijstellingen geldt voor vergoedingen van reiskosten en verstrekkingen van vervoer door de werkgever. De reiskostenvergoeding kunt u per maand door uw werkgever uit laten betalen. Met deze vergoeding is het mogelijk om eens in de drie, vier of vijf jaar via FietsDirectPlan een nieuwe fiets aan te schaffen.

Voorbeeld:
U fietst 12 km per dag woon/werk. Uw werkgever mag u daarvoor volgens de WKR een belastingvrije vergoeding van € 0,19 p/km = € 47,88 per maand geven. Voor dit maandbedrag koopt u via FietsDirectPlan een fiets van € 1825 op basis van 48 termijnen. Een duurdere fiets en/of andere looptijd is natuurlijk ook mogelijk. Bij FietsDirectPlan kiest u namelijk zelf het maandbedrag voor uw nieuwe fiets dat bij de belastingvrije vergoeding via uw werkgever past.

Hoe werkt het?
Vraag uw werkgever om de maandelijkse onbelaste reiskostenvergoeding en vraag daarna zelf uw FietsDirectPlan aan.

Het is mogelijk dat u de onbelaste reiskostenvergoeding al ontvangt, u kunt dan direct uw FietsDirectPlan aanvragen. De nieuwe fiets betaalt u in een aangesloten winkel met de FietsDirectPlan Card.

Berekenen & Aanvragen www.fietsdirecMet FietsDirectPlan een nieuwe fiets via de werkkosten regeling van de Overheid.tplan.nl

Nieuwe Santos Travelmaster 2.9 9 oktober

Nu leverbaar !


Santos Travelmaster 2.9
Een wereldfiets van formaat

De Travelmaster 2.9 is net binnen en de eerste twee exemplaren zijn te bewonderen op onze stand tijdens de BikeMotion.

De naam Travelmaster krijg je niet zomaar. Het is een vakantiefiets met 29’’ wielen, geschikt voor het grove werk:

- Tot 60 mm brede banden
- Vaste of verende voorvork
- Velg- of schijfremmen
- Véél ruimte voor drinkflessen

Verder draagt hij natuurlijk al je bagage, zonder te zwabberen. Zoals je gewend bent van onze Travelmasters.

Contact

Xycletracx
Diezerplein 24
8021 CV Zwolle
Tel.: 038 – 452 43 43

Openingstijden

 

 

 Dinsdag

12.00  19.00

Woensdag

12.00- 19.00

Donderdag 12.00- 19.00
Vrijdag 12.00  19.00
Zaterdag 10.00- 17.00
Zondag

gesloten

Maandag

gesloten

.
  
.

Nieuwsbrief
Facebook